Gustări de vară pentru cei mici și cei mari

  Categorii: Gătim pentru copii,
4 m.
17. iun'19

Această vară nu va fi numai călduroasă, dar și dulce! Îndulciți-vă vacanța de vară împreună cu dvs. și copiii dvs. cu aceste deserturi gustoase și băuturi răcoritoare din bucătăria producătorului Beaba. Întindeți-vă picioarele pentru o vreme, înconjurați-vă de familie și bucurați-vă de atmosfera unică a verii.

Fructele proaspete de sezon, un pic de exotică, gheață și originalitate - și așa pot fi prezentate următoarele 4 rețete în colaborare cu brandul francez Beaba. Cantitatea de ingrediente din rețete corespunde porției unui copil dar, de aceste deserturi se vor bucura și adulții, deci nu vă temeți să le multiplicați.

Desert franțuzesc clafoutis cu cireșe

Recepty francuzsky dezert

Ați auzit despre desertul clafoutis? Este vorba desppre un desert francez tradițional care semână cu un guguluf. Este o delicatesă excelentă pentru copii, dar și pentru adulți și, în combinație cu fructele proaspete din grădină, are un gust excelent.

Ingrediente

 • 1 ou mai mic
 • 30 ml lapte
 • 7 g unt
 • 10 g zahăr
 • 18 g făină
 • 50 g cireșe

Mod de preparare

Spălați bine cireșele, tăiați-le în jumătate și scoateți sâmburii. Topiți în tigaie untul, adaugați laptele și lăsați să fiarbă pentru o perioadă până când cele două ingrediente se omogenizează. Adăugați un ou, făină și zahăr și amestecați bine. Puneți aluatul de clafoutis împreună cu cireșele în aparatul de gătit pe aburi, peste cireșe puneți "aluatul" din tigaie, acoperiți, adăugați apă până la nivelul 3 și lăsați-l să se facă. După gătire, lăsați desertul să se răcească, adăugați puțin zahăr pudră, decorați cu fructe proaspete și serviți.

Budincă de mere și cireșe

Recepty puding

Ați pregătit vreodată budincă "de la zero"? Încercați acum! Această gustare delicioasă și hrănitoare poate fi chiar parte a mesei principale sau a micului dejun, dar copiii cu siguranță nu vor refuza un astfel de desert. Budinca trebuie să fie servită caldă, dar în timpul căldurilor extreme puteți să o răciți în frigider și să o serviți ca un desert răcoritor.

Ingrediente

 • 30 g pâine mai veche
 • 50 ml lapte
 • 1 ou mai mic
 • 20 g mere
 • 20 g cireșe

Mod de preparare

Tăiați pâinea mai veche în bucăți mai mici, înmuiați-o în lapte și lăsați-o să stea puțin. După câteva minute, când pâinea va fi suficient de înmuiată cu lapte, amestecați-o cu o furculiță și apoi puneți-o într-un mixer. Adăugați oul și amestecați bine. Coaceți mărul, spălați-l, îndepărtați sâmburii și tăiați în cuburi mici. Spălați cireșele și scoateți sâmburii. Adăugați fructele la amestecul de pâine și amestecați din nou. Umpleți forma cu amestecul pregătit, puneți-o în aparatul de gătit pe aburi, adăugați apă la nivelul 3 și fierbeți. Lăsați-o să se răcească pentru o vreme, decorați-o cu fructe proaspete și serviți în timp ce budinca este încă caldă.

Piña colada pentru copilași

Recepty pina colada

Nu știți cum să vă răcoriți copilașii, dar în același timp să le oferiți ceva delicios? Piña colada vine în ajutorul vostru! Această băutură populară printre adulți are, de asemenea, o versiune non-alcoolică, care este bogată în grăsimi sănătoase, datorită adăugării de nucă de cocos. Un avantaj imens este laptele de nucă de cocos fără lactoză, astfel încât băutura este potrivită și pentru cei care suferă de alergii.

Ingrediente

 • 160 g ananas
 • 20 ml lapte de cocos
 • 2 lingurițe de nucă cocos rasă

Mod de preparare

Curățați ananasul, clătiți-l cu apă curată și tăiați în cubulețe de dimensiuni mici, de 1 cm. Puneți-l în aparatul de gătit pe aburi, adugați apă până la nivelul 3 și fierbeți După gătit, turnați sucul de ananas într-un pahar - mai târziu veți avea nevoie de el. Amestecați ananasul cu cocos și laptele de nucă de cocos și în cazul în care piña colada este groasă, diluați-o cu suc de ananas. Serviți băutura răcită și decorată cu o felie de ananas. Noroc!

Limonadă de pepene

Recepty melonova limonada

În timpul zilelor fierbinți de vară, nimic nu aduce o răcorire mai bună decât pepenele dulce umplut cu apă. Lichidele din pepenele suculent vor ajuta copiii să-și mențină un consumul adecvat de lichide în timpul verii. Aveți grijă la alegerea pepenului, astfel încât limonada să fie dulce și să nu uitați nici de apa din flori de portocale, care adaugă prospețime băuturii.

Ingrediente

 • 130 g pepene rroșu
 • apa din florile de portocale

Mod de preparare

Spălați pepenele sub jet de apă, tăiați și îndepărtați pielea și semințele. Apoi tăiați pepenele în bucăți mici și amestecați. Dacă este necesar, completați cu apă curată și, în final, adăugați câteva picături de apă din flori portocale.