5 sfaturi pentru a face vizitarea locului de joacă în siguranță

5 m.
08. apr'22

Odată cu încălzirea mult așteptată, și locurile de joacă își deschid porțile, iar pe toate toboganele, leagănele sau nisiparele se aud tot mai multe râsete de copii. Cu toate acestea, nu este un secret pentru nimeni că unele răniri ale copiilor au loc pe locurile de joacă publice, unde părintele are întreaga responsabilitate pentru copil. Cum să evitați rănirea și să vă întoarceți acasă de la locul de joacă doar cu experiențe frumoase?

1. Verificați echipamentul locului de joacă

Copilașii mai obișnuiesc să expermenteze la locul de joacă diferite căderi, așchii, genunchi juliți, dar și fracturi. Motivul poate fi nu numai hiperactivitatea copiilor, ci și echipamentele de joacă incorecte sau învechite. Dacă aveți mai multe locuri de joacă în zona dvs., vizitați-le împreună cu copiii dvs. pe cele care au fost modernizate. Ar trebui să existe o suprafață moale sub cățărătoare, leagăne și tobogane, nu asfalt dur și fierbinte sau beton. Evitați echipamentele care au deja cățiva ani buni în spate- suprafețe ruginite, margini ascuțite, vopsea decojită (chiar și plumb și alte substanțe periculoase) sau lemn ciobit.

2. Acordați atenție suprafețelor toboganelor

Toboganele atrag copiii mici, care adesea suferă diferite julituri sau alte răni în timpul acestei distracție. Vara, aici se întămplă cele mai frecvente arsuri, deoarece suprafața toboganelor este fierbinte de la soare. Asigurați-vă întotdeauna în prealabil că temperatura suprafeței toboganului este satisfăcătoare și verificați, de asemenea, „locul de terizare”, nu trebuie să existe aici nimic ascuțit sau periculos. De asemenea, este important să acordați atenție stabilității scărilor și balustradelor, ceea ce este o necesitate. De asemenea, ați putea fi tentați să încercați toboganul cu copilul în brațe, dar din motive de siguranță (de ex. capacitatea maximă admisă a toboganului) ar trebui să evitați acest lucru. Nu permiteți copiilor să se dea pe tobogan pe burtică sau cu capul în jos.

Detské ihrisko šmykľavka

3. Acordați atenție și siguranței leagănelor

Copiii care se leagănă, ajung la înălțimi uimitoare, unde simt vântul în păr și doar la leagăne puteți auzi întotdeauna cele mai multe râsete ale copiilor. Cu toate acestea, la fel ca toboganele, leagănele pot fi fierbinți de la soare. Majoritatea leagănelor de pe locurile de joacă au deja astăzi scaune din plastic, dar s-ar putea să dați și peste leagăne tradiționale din lemn - caz în care verificați suprafața și asigurați-vă să nu existe niciun fel de bucată de lemn care ar putea dăuna copiilor. De asemenea, este importantă închiderea de siguranță, datorită căreia copilul nu alunecă de pe leagăn. Și cel mai important - avertizați copiii să nu alerge în fața sau în spatele leagănului, pe care se leagănă un alt copil, acesta îl poate lovi cu piciorul sau îl poate lovi foarte ușor.

4. Nu subestimați temperaturile ridicate

Deși nu există pericole de temperaturi ridicate la începutul primăverii, vine în curând vara și cu asta și marile călfuri, care este și una dintre capcanele din timpul jocului de pe teren. Problema poate fi nu doar suprafețele fierbinți menționate, ci și deshidratarea și arsurile solare. Țineți întotdeauna cont de consumul corespunzător de lichide al copiilor și chemați copii regulat în timpul jocului să facă o pauză, în care se vor hidrata și se vor odihni la umbră. Unele parcuri și locuri de joacă au deja spray-uri practice și răcoritoare, sub care copiii pot alerga și se pot răcori în acest fel, dar acestea sunt totuși mai mult o excepție decât un lucru firesc. Prin urmare, nu subestimați consumul regulat de lichide și în lunile de vară, evitați să stați în lumina directă a soarelui de la 10:00 la 15:00.

Detské ihrisko pieskovisko

5. Fiți extrem de atenți și comunicați cu copiii

Există distragere la fiecare cotitură pe terenul de joacă și acest lucru se aplică nu numai copiilor, ci și părinților. Convorbirile cu alți părinți, rețele de socializare, apelurile telefonice, dar și alte forme de distragere a atenției vă distrag atenția de la copii, care pot fi foarte ușor răniți fără supraveghere. Oferiți-le copiilor dvs. toată atenția pe terenul de joacă și comunicați cu ei. Locurile de joacă oferă multă distracție, dar și lecții valoroase. Învățați-i pe copii să aibă răbdare, pentru că nu va există întotdeauna un sfat de leagăn pentru ei. Jocurile în nispar oferă o altă lecție valoroasă - cum să împartă formele pentru nisip și alte accesorii pentru nisip fără să plângă și să strige. Nu în ultimul rând, îi puteți învăța pe copii noțiunile de bază ale igienei - să nu prindă mâncarea cu mâinile murdare, să nu-și atingă fața cu mâinile murdare de la nisip și așa mai departe.

În siguranță la propriul loc de joacă

Fiecare părinte își dorește ca, copilăria celor mici să fie fericită, sănătoasă și plină de jocuri distractive. Creați propriul loc de joacă pentru copiii dvs. chiar în gradina dvs. și ocupați-vă de ore lungi de râsete, bucurie și mișcare în aer curat în cel mai sigur mediu. La noi veți găsi tot ce vă va transforma grădina într-un loc de joacă sigur.

Căsuțele spațioase, toboganele confortabile, cățărătoarele și leagănele sigure, nisiparele, mobilierul pentru copii și babytaxiurile vesele îndeplinesc criteriile de siguranță, au marginile rotunjite și o suprafață plăcută la atingere. În e-shopul nostru jucariiteddies.ro puteți găsi și jucării de grădină de calitate care îndeplinesc nu numai cerințele părinților, ci și standardele Uniunii Europene. Trebuie doar să faceți clic aici și să vă aranjați grădina ca un loc de joacă mare.