Gustoase și sănătoase: așa sunt rețetele Beaba

  Categorii: Gătim pentru copii,
4 m.
09. feb'18

Inventarea meselor delicioase pentru copii este uneori foarte provocatoare. Datorită rețetelor Beaba, veți putea să pregătiți copiilor dvs., ceva diferit în fiecare zi. Și, cel mai bun lucru, este faptul că, datorită aparatului pe aburi și a mixerul Beaba Babycook, acest lucru va dura doar câteva minute.

Bebelușii uneori inventează tot feluri de lucruri și nu mănâncă tot ce le puneți pe farfurie. Unele mâncăruri sunt prea verzi, alte nu arată bine sau nu miros foarte bine. În aparatul de gătit Beaba Babycook puteți prepara piureuri perfecte, dar și alte feluri de mâncare sau chiar deserturi. V-am pregătit rețete pentru diferite perioade de timp.

Piure de morcov de la 4 luni 

Morcovul este prima masă ideală și pentru copii mici. Acest piure simplu, pute-ți să-l pregătiți în câteva minute și conține doar un singur ingredient. Morcovul este bogat in magneziu si este plin de vitamina A, care promovează buna dezvoltare a vederii, pielii si întărește sistemul imunitar. Din acest piure, cu siguranță veți face din ce în ce mai multe porții, pentru că îl veți dori și dvs.

Ingrediente

 • 140 g de morcov

Mod de preparare

Se spală morcovul, se curăță și se taie în bucățele mici. Puneți-l în recipient, turnați apa până la nivelul 3 și porniți aparatul de gătit cu aburi. După fierbere, puneți morcovul în blender, adăugați apă după cum este necesar și pasați cu blenderul.

Mrkvová kaša recepty

Piure de dovleac cu griș de la 7 luni

Obișnuiați să curațați dovleacul înainte să-l gătiți, obosindu-vă cu acest lucru? Dovleacul trebuie pregătit cu un cuțit ascuțit, dar nu este necesar să-i îndepărtați coaja. Tăiați-l în bucăți și coaja se va înmuia complet în timpul gătitului, astfel încât să puteți pasa dovleacul fără probleme.

Ingrediente

 • 170 g de dovleac 30 g griș
 • 10 g șuncă
 • 3 lingurițe de smântână

Mod de preparare

Spălați dovleacul cu apă fierbinte, tăiați-l pe jumătate și scoateți semințele. Fără să-l decojiți, tăiați dovleacul în cubulețe mici. Se toarnă grișul într-un vas de orez, peste care turnați 45 ml de apă și puneți la fiert. Apoi fierbeți dovleacul (turnați apa până la nivelul 3) și împreună cu grișul, îl puneți-l în mixer. Adăugați de asemenea, și smântâna și le pisați toate cu mixerul. 

Cereálne pyré recepty

Tiramisu de caise de la 9 luni

Fructele uscate sunt în timpul iernii un fel de miracol. Desigur, este mult mai bine să folosim fructele proaspete, dar nu în fiecare an avem la dispoziție toate fructele. Prin uscarea fructelor, vitaminele necesare nu se pierd și, în combinație cu o delicatețe precum tiramisu, puteți învăța să mânânce fructe și copii care nu le iubesc tare mult.

Ingrediente

 • biscuiți cu unt
 • o linguriță de brânză moale
 • jumătate de babană
 • 3 caise uscate

Mod de preparare

Puneți caisele în aparatul pe aburi, adăugați apa la nivelul 2 și puneți la fiert. Pisați banana cu brânza dulce și separat pisați caisele fierte cu biscuiții zdrobiți. Într-un recipient de sticlă puneți banana cu brânza de vaci, caisele cu biscuiți și apoi adăugați un strat suplimentar. Lăsați desertul câteva ore la frigider înainte de a fi servit.

Tiramisu recepty

Delicatesă cu brânza de mucegai de la 13 luni

Cicoarea, ingredientul principal al acestei rețete a fost considerată cândva, o plantă magică. Nu vă temeți să o utilizați în mâncărurile copiilor. Deși este amară, puteți să scăpați cu ușurință de acest lucru. Trebuie doar să tăiați porțiunea albă de la rădăcină sau tăiați interiorul plantei. Astfel, fără această parte amară, veți oferii copiilor o mulțime de substanțe nutritive

Ingrediente

 • 150 g de cicoare
 • 100 g cartofi
 • un sfert de ceapa
 • 20 g de brânză de mucegai
 • 10 g de brânză emmental

Mod de preparare

Curățați cartofii și tăiați-i în cubulețe mici. Spălați cicoarea, tăiați partea amară a acesteia și restul se taie în felii, la fel tăiați și ceapa. Puneți totul în aparatul de gătit pe aburi, vărsați apa până la nivelul 3 și începeți să gătiți. Încălziți cuptorul la 180° și între timp, pisați mâncărea gătită împreună cu brânza mucegăită. Așezați amestecul în vasul de copt și presărați-l cu brânza emmental. Puneți la cuptor pentru câteva minute, până când brânza începe să prindă o culoare aurie și lăsați să se răcească puțin înainte de masă. 

Gratin recepty

Aparatul de gătit pe aburi Beaba Babycook este un miracol mic robotic, care vă economisește mult timp, precum și spălarea vaselor după gătit. Datorită acestui fapt, copii dvs. vor consuma numai mâncăruri sănătoase, pline de vitamine și substanțe nutritive care nu se pierd prin fierbere. Investiția într-un robot multifuncțional de înaltă calitate este foarte avantajoasă.