Principiul celor trei straturi: Îmbrăcați-i în ele!

  Categorii: Sănătatea copilului ,
08. nov'18

Toamna este încă în plină desfășurare, dar știm cu toții că nu va dura pentru totdeauna. Odată cu apropierea lunii decembrie, se încet apropie și frigul, ceea ce înseamnă că numărul de straturi de îmbrăcăminte va crește treptat. Faceți cunoștință cu principiul celor trei straturi și asigurați-vă că, micuții dvs. vor fi bine îmbrăcați în vremea mai rece.

Nu știți cum să vă mențineți copii în căldură și uscat la aer curat, în timpul iernii? Protejați-i împotriva pericolelor de iarnă și îmbrăcați-i în conformitate cu principiul celor trei straturi. Acesta va asigura ca îmbrăcămintea pentru copii concepută pentru vremea rece să nu fie în zadar, iar calitatea acesteia să-și îndeplinească scopul.Princip prva vrstva

Primul strat 

Primul strat de îmbrăcăminte atinge imediat corpul, deci ar trebui să fie cel mai cald. Elementul principal al primului strat este, prin urmare, lâna care, datorită fibrei sale naturale, reglează cel mai bine căldura și o menține în ea, chiar dacă este umedă. Prin urmare în vremea rece îmbrăcați-vă atât dvs. cât și copilașul dvs. în ceva din lână, ideal un tricou cu mâneca lungă, ciorapi și la bebeluși, de exemplu, într-un set confortabil sau body. 

Dacă sunteți una dintre familiile active, care preferă să facă mișcare cu cei mici și în timpul iernii, schimbați lâna cu țesăturile sintetice. Ele nu păstrează căldura ala de bine ca și lâna, dar pe de altă parte eliberează umezeala în cel de-al doilea strat și mențin copii în căldură. Greșeala pe care o fac majoritatea părinților este primul strat din bumbac. Mulți părinți preferă bumbacul deoarece este confortabil la atingere, dar spre deosebire de lână, absoarbe umiditatea fără să o elibereze, determinând senzația de frig.

Princip druha vrstva

Al doilea strat

Cel de-al doilea strat se mai numește izolator și ar trebui să fie format din îmbrăcăminte cu uscare rapidă, în mod ideal din lână de oaie, lână sau un material similar. Îmbrăcămintea care formează cel de-al doilea strat trebuie să fie special concepută pentru vremea de iarnă sau mai rece, pentru a rezista nu numai frigului, ci și vântului sau ploii. Este important să menționăm că stratul din mijloc de îmbrăcăminte trebuie să fie în măsură să elibereze umiditatea, prin urmare trebuie să fie format din piese aerisibile. În ceea ce privește îmbrăcămintea copiilor, alegeți sisteme de înfâșat sau combinezoane de calitate, care îi vor menține în căldură și, în același timp, în timpul plimbărilor lungi în cărucior.

Princip tretia vrstva

Al treilea strat

Al treilea și totodată ultimul strat protejează bebelușul de toate pericolele vremii de iarnă, adică de vânt, ploaie și zăpadă. De aceea, îmbrăcămintea din stratul superior trebuie să fie impermeabilă și rezistentă la vânt. Cu toate acestea, este de asemenea important ca cel de-al treilea strat să elibereze umezeala primului și celui de-al doilea strat, astfel încât acesta să fie aerisibilă. În cazul activităților fizice, alegeți hainele cu deschideri de ventilație pentru a ajuta la dispersarea rapidă a căldurii excesive a corpului. Căldura corporală în timpul iernii este menținută nu doar de hainele călduroase de cea mai bună calitate, saci de dormit sau șalopete, dar și de căciuli, mănuși și pantofi.

Un lucru esenția în timpul iernii sunt cu siguranță și șosetele călduroase, care spre deosebire de primul strat pot fi din bumbac. Motivul este simplu - picioarele copiilor transpiră foarte rar. În cazul în care se întâmplă ca micuțul dvs. să vină acasă cu pantofii uzi, încercați un truc simplu - turnați în pantofi mazăre uscată, care va absoarbe umezeala în timpul nopții și aventurile pot continua în a doua zi!

Avantajul acestui principiu de trei straturi nu este doar capacitatea de a menține copiii în căldură. Trei straturi de îmbrăcăminte se pot adapta cu ușurință la condițiile meteorologice și la temperaturile la care corpul este expus în timpul unei zile. Îmbrăcați-vă atât dvs. cât și copiii dvs. în mai multe straturi și bucurați-vă de zilele reci în căldură și uscat!