Primăvara plină de vitamine din legume și fructe proaspete

5 m.
10. mar'20

Primăvara ne bate la ușă și, deși iarna nu a fost atât de grea și friguroasă, cu toții așteptăm cu nerăbdare soarele călduros și zilele mai lungi. Cu toate acestea, un motivul bucuriei primăverii care se apropie, poate fi găsit și în legumele și fructele proaspete, din care puteți prepara mese delicioase pline de vitamine pentru copiii dvs. Ce altceva poate lipsi organismului copilului dvs. după iarnă, dacă nu suplimentul de vitamine?

Organismul, fie al unui copil sau adult, suferă după iarnă, fără îndoială, de deficiență de vitamina D, deoarece aceasta este obținută în principal din radiațiile solare (în special din radiațiile UVB), iar după iarnă, nivelul său în organism poate scădea cu până la 50 la sută. Argumentul potrivit căruia soarele încă strălucește iarna nu este suficient în acest caz - soarele cu dinți bate pe pământ într-un unghi și este insuficient în ceea ce privește producția de vitamina D.

Desigur, apărarea organismului la începutul primăverii nu depinde doar doar de nivelul scăzut al vitaminei D. Este important să suplimentați copiii cu alte vitamine și minerale care vor oferi corpului o imunitate puternică. Alimentele de sezon, care sunt tipice zonei într-o anumită perioadă a anului, sunt întotdeauna sursa ideală a tuturor substanțelor necesare. De exemplu, toamna, merele, perele și varza sunt “în toi” primăvara, ridichea, sparanghelul sau ceapa verde. Fiecare latitudine are diferite culturi, de aceea este ideal să vă bazați pe propria cultură sau să cumpărați de la vânzători siguri de pe piețele fermierilor.

Vitamin d blog

Ce legume și fructe sunt specifice sezonului de primăvară:

  • ceapa cerde - prima rândunică printre legumele de primăvara este o delicatesă și pe pâinea simplă cu unt. Ceapa nu își pierde substanțele și mineralele importante nici după fierberea pe aburi, dar substanțele cele mai active sunt eliberate din ea după ce a fost tăiată mărunt.
  • prazul - este înlocuitorul perfect al cepei, al cărui gust puternic poate deranja uneori copiii. Porul din grădină susține activitatea tractului digestiv și a rinichilor și întărește sistemul imunitar. Este bogat în vitaminele B6, C și E, caroteni, seleniu, fosfor, fier și este, de asemenea, o sursă de acid folic.
  • arpagicul - este o altă legumă a familiei de bulbi, deci are toate proprietățile lor pozitive. Veți găsi în el vitaminele B, C, calciu, potasiu, fier, carotenoizi și mangan. Are un efect benefic asupra sistemului imunitar și are, de asemenea, un efect dezinfectant.
  • sparanghelul - sezonul său este de numai trei luni pe an, astfel încât efectele sale trebuie utilizate pe deplin și inclus neapărat în alimentație. Sparanghelul are un conținut ridicat de acid folic, fibre, potasiu și întregul alfabet al vitamelor. Este un antioxidant minunat și are efecte antiinflamatorii.
  • spanacul - este, de asemenea, un foarte bun antioxidant și conține vitamina K, calciu, magneziu, acid folic, cupru sau mangan. De asemenea, conține proporția de fier pe care o obțineți în principal prin fierbere.
  • ridichia - este fără îndoială una dintre cele mai populare legume de primăvară. Are o proporție ridicată de vitamina C și acid folic, conține și fibre, ceea ce are un efect pozitiv asupra intestinelor și digestiei.
  • leurda - crește imunitatea, are o capacitate puternică de detoxifiere, scade tensiunea arterială și ajută la combaterea durerilor de cap. Leurda este cunoscută pentru efectele sale vindecătoare în bolile tractului respirator superior și ameliorează problemele stomacului. Culegeți-o proaspătă din natură și faceți din ea o pastă tartinabilă pentru toată famila sau un pesto gustos.
  • căpșunile - poate fi surprinzător, dar căpșunile se confruntă cu boomul lor nu numai vara, ci și primăvara, mai ales din luna aprilie. Ele ascund în gustul lor dulce fibrele, potasiul și vitamina C. Căpșunile acționează ca antioxidanți și chiar au capacitatea de a reduce riscul de cancer și obezitate.
  • rubarbărul - în ciuda gustului dulce și a utilizării în prăjituri, rubarbărul este o legumă. Pe lângă gustul dulce, are și un gust puternic acru, de aceea este indicat să-l combinați cu fructele dulci sau cu o doză rezonabilă de zahăr. Nu-l consumați niciodată crud și nu exagerați cu acesta, deoarece conține acid oxalic, care atrage în sine vitaminele și substanțele importante.

Legumele și fructele proaspete au un loc foarte important în mesele copiilor, dar, în mod natural, nu sunt suficiente. Suplimentațile de accea cu alte surse de vitamine și minerale - ouă, pește, carne de calitate, nuci, cereale și produse lactate.

Vitaminy redkvicka

Ce ziceți de suplimentele alimentare?

Răspunsul la această întrebare este destul de simplu - dacă copilul primește toate vitaminele și mineralele importante într-o alimentație echilibrată și variată, administrarea suplimentelor de vitamine nu este necesară. Cu toate acestea, pediatrii sunt de acord cu faptul că aportul de vitamine trebuie crescut, în special în perioadele de gripă. Cel mai bun mod este, să creșeți în mod natural consumul de fructe și legume proaspete.

În caz de boală, se recomandă utilizarea vitaminei C, pe care organismul o consumă foarte repede în timpul slăbirii organismului datorate bolii. După consultarea unui medic pediatru, este recomandat să se administreze vitamina D copiilor (în special sugarilor). Cu toate acestea, consultați-vă înainte  întotdeauna cu un medic pediatru, deoarece unele vitamine pot fi supradotate nu numai de copiii, ci și de adulți.

Profitați la maxim de primăvară, petreceți cât mai mult timp cu copiii la aer curat, pregătiți-le mese sățioase și țineți cont de aportul regulat de vitamine din fructe și legume proaspete de sezon.