Marele ghid pentru vorbirea copiilor - primele propoziții

  Categorii: Bebeluș și copil, Educația,
11. oct'18

De la prima respirație, la scurt timp după naștere, până la primul cuvânt, copiii trec prin schimbări uriașe, iar părinții nici nu vor să creadă că cresc atât de repede. Cu un copil de doi ani, spre deosebire de cel de două luni, pot să vorbească și să înțeleagă mai bine nevoile lui. Perioada dintre cel de-al doilea și al treilea an de viață este foarte importantă și din puct de vedere al dezoltării, mult mai rapidă decât perioadele anterioare. Uitați-vă, de ce este așa.

Sunt de ajuns doar câteva luni pentru ca micuțul să treacă de la primele cuvinte la cele cu formate din două cuvinte și de la acestea, la propozițiile reale. Este greu de zis, dacă părintele se bucură mai mult înțelegerea copilului sau copilul, pe care însfârșit îl pot înțelege persoanele din jur. Perioada dintre 24 și 30 de luni de viață este magică numărului trei. Nu numai pentru că se apropie cea de-a treia zi de naștere, ci mai ales pentru că copilul își transformă frazele de la un singur sau două cuvinte în propoziții de tri cuvinte.

Ce, de ce, cine, când?

Mai mult decât propozițiile de trei cuvinte, perioada cuprinsă între al doilea și al treilea an de viață este însoțită de întrebări. Din perspectiva părintelui sau a rudelor, aceste întrebări sunt nesfârșite și se repetă, dar pentru copil reprezintă o nouă modalitate de învățare. Cel mai adesea vă veți întâlni cu întrebarea Ce?, Care nu se referă doar la denumirea lucrurilor, dar are o viziune mult mai largă. Astfel, copilul întreabă cum funcționează lucrurile și ce se poate face cu acele lucruri. La scurt timp după ce pun această primă întrebare, copiii vin cu alta - Cine?

Copii încep treptat să înțeleagă timpul și spațiul și nu percep doar prezentul, care îl manifestă prin cuvinte noi legate de timp - acum, atunci, aici, acolo, ieri, voi face, o să pap.

“Toate acestea sugerează că, copilul începe să înțeleagă relațiile simple de timp și spațiu și vorbește despre ele. Acest lucru se datorează în principal dezvoltării memoriei și ideii care are loc după cel de-al doilea an de viață și se reflectă nu numai în vorbire, ci și în viața psihică generală a copilului ", scriu în cartea de vorbire a autorului.

Prve vety kreslenie

Dezvoltarea vocabularului

Odată cu creșterea numărului de cuvinte dintr-o propoziție și a primelor întrebări, se dezvoltă și vocabularul copilului. În timp ce copiii la vârsta de doi ani folosesc aproximativ 300 de cuvinte, cei de doi ani își pot extinde vocabularul la 450 până la 500 de cuvinte. Unele cuvinte pot fi inventate dintr-un simplu motiv - copilul nu cunoaște încă denumirile sau nu-și poate aminti de ele, așa că astfel își va crea propriul cuvânt. Exemplu poate fi un vrăjitor care reprezintă un magician sau, de exemplu, ceva ascuțit care poate fi un ac sau o injecție. La această vârstă, se manifestă nu numai fantezia copilului, ci și fundamentele comportamentului bun. Copiii încep să folosească expresii de politețe cum ar fi vă rog, vă mulțumesc, poftim.

O noutate a vocabularului sunt, de asemenea, adjectivele, și în special verbele vreau și nu vreau, pe care le veți auzi destul de des din gura acestora. Ca răspuns la primele întrebări, în vorbirea copilului începe să apară pronumele demostrativ sau cuvintele care îndeplinesc scopul acestor confesiuni. Puteți observa cuvintele cum ar fi așa sau astfel. De asemenea, o mare schimbare apare în folosirea pronumelor personale, eu, tu, noi, voi și folosirea corectă a acestora. La această vârstă, Copilul nu este încă pe deplin conștient de propria persoană EU, așa că uneori vorbește despre el prin folosirea numelui său.

Pronunția și înțelegerea

Progresul în această perioadă nu se referă doar la utilizarea cuvintelor, ci și la gramatica sau pronunția copiilor. Pe lângă pronume, adjective și verbe noi, copiii încep să utilizeze corect prepozițiile, inclusiv, în și pe. La sfârșitul acestei perioade de doi ani, încep să apară și prepozițiile cu și la. Un mare progres este și pronunțarea sunetelor individuale, și anume h, g, s și c, care sunt noi pentru cei mici, dar le dobândesc rapid și învață să le folosească corect.

Pentru părinți și copii, înțelegerea reciprocă este foarte importantă, pe care în urmă cu câteva luni ați așteptat-o în zadar. Dacă îi dați unui copil de 30 de luni un pieptăn sau o lingură, știe ce să facă cu aceste obiecte și nu se va încurca. El înțelege nu numai cuvintelor, ci și gesturilor și mimicii și totodată știe și el să gestioneze. Totuși, în această perioadă nu are așa mare nevoie de ele, ca și în perioada anterioară, pentru că multe idei știe să le exprime prin cuvinte.

Perioada de sfidare

Perioada dintre al doilea și al treilea an de viață poate fi un test bun al răbdării părinților. Copilul se află în perioada primei sfidări. Vrea să încerce singur toate lucrurile care pot aduce părinții la disperare, mai ales în grabă mersului la grădiniță. Bosumflarea este însoțită de propozițiile eu singură, eu singur, eu vreau, eu nu vreau, dar și de oportunități limitate de a desfășura niște activități în mod independent. Copilul vrea să încerce totul și poate să facă singur unele lucruri, dar oportunitățile lui sunt limitate. Și nu doar din lipsa de putere, ci și de părinți, care nu permit copiilor să deseneze pe pereți sau să taie cu un cuțit.

Această perioadă a primelor conflicte dintre părinți și copii se manifestă prin lovire, strigăte, dar și prin aruncarea copilului de pământ. Cu toate acestea, acest lucru nu este neobișnuit pentru această perioadă. Înseamnă doar un singur lucru - copilul ajunge la un nivel mai înalt de dezvoltare, care trebuie pur și simplu să treacă. Unii copii vor supraviețui primei sfidări fără mari conflicte, alții se vor arunca în public de pământ și la prima vedere pot părea a fi de necontrolat. Cel mai important lucru este comunicarea cu copilul în această perioadă, mai ales în situațiile în care tânjește după o nouă jucărie sau dulciuri.

Prve vety vzdor

“Cum ar fi” o joacă

Copiii de doi sau trei ani iubesc jocurile, în care pot pretinde orice. Se dezvoltă imaginația, creativitatea precum și joaca copiilor. În această perioadă, copiii vă vor surpinde de diferite mâzgălituri, care vor deveni treptat mult mai formidabile. Copilul este entuziasmat de fiecare creație a sa și merită cu siguranță laude din partea părinților, chiar dacă desenele nu au nici un sens pentru dvs. Cu toate acestea, ei iubesc și câteva jocuri de-a diferite profesii - gătit, spălat, îngrijirea păpușii, prezentare de modă, repararea televizorului sau a telefonului. 

Cu toate acestea, mult mai interesante, devin activitățile fizice și jocurile în aer proaspăt. În această perioadă, copiii sunt mai harnici și mai coordonați, își pot menține echilibrul și mulți au curajul să meargă și prima dată pe bicicletă sau să stea pe schiuri. Merg pe vârfuri ca și balerinele și sar cu entuziasm de pe scări sau peste obstacole. Copiii se bucură de priveliștea de pe umerii tăticilor, unde stau fericiți în timpul unei plimbări și pretind că stau pe cal. Conștientizarea corpului lor în spațiu, va fi mai târziu importantă pentru înțelegerea relațiilor spațiale.

Perioada înaintea celui de-al treilea an, este foarte importantă pentru copii, din punct de vedere al dezvoltării, în care și părinții sunt fericiți. Echipați-vă cu răbdare la răspunderea întrebărilor nesfârșite și pregătiți-vă o mulțime de hârtie și creioane colorate! Vă așteaptă o perioadă plină de fantezie.