5 moduri de a face Ouă fericite de Paște

  Categorii: Activități pentru copii,
5 m.
07. apr'23

Paștele, este una dintre cele mai mari sărbători, care aduce bucurie, lumină și speranță, dar și multă mâncare, deserturi gustoase, dar și decorațiuni de Paște care ne luminează casele. Implicați anul acesta copiii în producția lor și pregătiți împreună ouă frumoase de Paște, care vă vor aduce imediat bucuria primăverii și a Paștelui care se apropie.

Cumpărarea ouălor deja decorate din magazin este ușoară și rapidă, dar nimic nu poate înlocui imaginea propriilor copii, care realizează cu entuziasm și bucurie adevărate decorațiuni de Paște. Scoate ouăle, vopselele, creioanele, legumele și fructele și distrați-vă la maxim cu cei mici. La urma urmei, așa ar trebui să fie Paștele, nu? Versatil, vesel și colorat.

Vopsea naturală din grădină

Revenirea la materialele naturale este mai relevantă în timpul Paștelui decât în ​​orice altă perioadă a anului. Vreți să contribuiți la protecția planetei noastre? Încercați să vopsiți ouăle cu colorant natural direct din propria grădină.

Pregătiți ouă fierte, oțet, apă și diverse legume, fructe sau chiar scoarță de copac. Cojile de ceapă de la ceapa galbenă vor colora ouale în galben, ceapa roșie le va colora maro. Culoarea roșie poate fi obținută folosind scoarța de prune, iar scoarța de stejar va da ouălor o culoare neagră neobișnuită. Puteți obține albastru folosind varză roșie, iar de verde se va ocupa matcha. Puteți colora cu tehnici reci și calde.

Cu tehnica rece, mai întâi fierbeți ouăle și apoi fierbeți apa cu ingredientul de bază. Se lasă să se răcească complet, se toarnă într-o sticlă de gem, se adaugă oțet și se pun ouăle. Lăsați-le așa la frigider toată noaptea, scoateți-le dimineața și bucurați-vă de rezultat.

Vopsirea în apă caldă începe similar cu cea în apă rece. După ce ați gătiți colorantul, este necesar să scurgeți legumele sau fructele, să aduceți din nou apa colorată la fiert și să puneți ouăle în ea. După aproximativ 10 minute, răciți ouăle în apă rece și nu uitați să le lustruiți astfel încât să strălucească frumos.

Prírodne farbené vajíčka

Tehnica marmură elegantă

Nu ai auzit încă de tehnica marmură cu lac de unghii? Este rapidă, simplă, chiar și copiii se descurcă cu ea, iar rezultatul este extrem de elegant.

Aveți nevoie doar de un bol de plastic, apă la temperatura camerei și diverse lacuri de unghii. Dacă folosiți apă prea rece sau prea fierbinte, este posibil ca această tehnică să nu funcționeze. Se toarnă lacurile în apă și se amestecă cu un băț de lemn. Puneți-vă mănușile, scufundați oul în amestecul de culori alese pentru câteva secunde și apoi lasați-le să se usuce. După fiecare ou, colectați lacul din apă și turnați întotdeauna o nouă „doză”. Astfel vei obține tehnica potrivită de marmură și fiecare ou va fi cu adevărat unic.

Mramorové vajíčka

Sursă foto: Freepik

Ouă de beton minimaliste

Vrei să vă uimiți vizitatorii în acest an și să-i fermecați cu un decor cu adevărat original? Creeați ouă minimaliste din beton real împreună cu copiii dvs., care vor deveni decorul numărul 1. Chiar și copiii mai mici le pot face cu ajutorul dvs.

Procedura este simplă: suflați ouăle făcând o gaură mai mare pe o parte. Cumpărați un amestec de ciment gata preparat la un magazin de hobby sau un magazin de materiale de construcție și amestecați-l într-un recipient de plastic cu apă conform instrucțiunilor. Spălați și uscați interiorul cojii. Apoi turnați amestecul în ea și lăsați-l să se întărească corespunzător (tot după instrucțiuni, de obicei durează cel puțin 24 de ore). La final, decojiți coaja, de preferință cu un cuțit, și lăsați-o să se usuce la aer încă o zi. Slefuiți orice denivelare ai groasă cu șmirghel  și puneți-l în vitrină. Puteți decora ouăle astfel făcute sau pur și simplu le aranjați printre alte decorațiuni de Paște.

Betónové vajíčka

Sursă foto: Freepik

Lăsați-vă imaginația să zboare

Paștele ar trebui să fie distractiv, așa că de ce să nu începem cu decorațiunile? Lasați-vă imaginația să zboare împreună cu copiii și realizați ouă de Paște cu adevărat vesele.

Pentru a face ouă emoji veți avea nevoie de ouă fierte, colorant alimentar galben pentru ouă și carioci. Colorați ouăle conform instrucțiunilor, lăsați-le să se usuce bine și începeți să desenați. Căutați inspirație în emoticoanele preferate și nu uitați să mai adăugați ceva personal. În plus, puteți folosi ouă împodobite în acest fel pentru a vă exprima starea de spirit. Este de ajuns să să iei în mână un ou cu o față care reflectă starea de spirit a unui membru de familie și ceilalți vor ști imediat cum se simte cineva.

Emoji vajíčka

Trăiască decoupage-ul!

Aproape toți copiii s-au întâlnit în copilărie cu tehnica șervețelului. O puteți folosi pentru a decora diverse cutii, mobilier, dar și ouă de Paște. Cu această metodă simplă numită decoupage, copiii vor „îmbrăca” ouăle într-o haină de primăvară.

Veți avea nevoie de ouă, șervețele cu motive de primăvară, foarfecă, o perie și adeziv special pentru decoupage. Decupați motivul pe care doriți să îl transferați pe coajă de pe șervețel. Aplicați un strat subțire de lipici pe ou, atașați modelul decupat al șervețelului și frecați încă o dată cu lipici. După uscare, aplicați un alt strat de lipici sau folosiți lac pentru un aspect lucios.

Decoupage vajíčka

Sursă foto: Freepik

Deci, sunteți pregătiți de Paște? Anul acesta va fi cu adevărat distractiv, doar implicați copiii, lăsați-vă imaginația să zboare și bucurați-vă de fiecare moment petrecut cu familia.