8 moduri de a combina exercițile cu maternitatea

  Categorii: Mamă fit,
6 m.
18. aug'22

Găsirea timpului pentru a avea grijă de copii și de gospodărie este, de asemenea, un vis al oricărei mame. Din păcate, uneori chiar rămâne doar în vise și noțiunile de silueta sănătoasă și aspectul îngrijit rămân neîmplinite. În rândurile următoare, însă, vă putem demonstra că există cel puțin 8 moduri de a combina maternitatea cu exercițiile.

Fiecare mamă își dorește să se simtă bine, pentru că, starea psihica cât și cea fizică se transforma în grija familiei. Cu toate acestea, ziua are doar 24 de ore, iar săptămâna doar 7 zile. Totuși, tot ce trebuie să faceți este să schimbați placă și să înlocuiești cuvântul „doar” cu cuvântul „așa de mult” și dintr-o dată totul va fi diferit. Următoarele sfaturi, adunate de la mămici obișnuite, sunt dovada faptului că acolo unde există voință, există și o cale de urmat și nu trebuie să vă opriți din exerciții doar pentru că sunteți dintr-o dată o mamă full-time. Să ne apucăm de treabă!

1. Faceți o petrecere de dans acasă

În fiecare gospodărie cu copii, cu siguranță zilnic se aud cântecele precum Baby Shark, Elefantul Cici sau Dacă vesel se trăiește. Profitați de entuziasmul copiilor dvs. și organizați o petrecere de dans. Puteți dansa pe hiturile lor preferate, dar, fără să observe, încercați să adăugați în playlist și câteva dintre melodiile dvs. preferate. Prin astfel de activitate timp 20-30 de minute pe zi, puteți arde tot atâtea calorii cât o alergare de jumătate de oră. În acest fel, veți prinde 2 muște dintr-o lovitură, pentru că veți petrece timp de calitate cu copiii, îi vei obosi și veți face ceva și pentru dvs.

2. Investiți într-un cărucior sport

Ați fost o alergătoare activă înainte de a naște, dar pe lângă îngrijirea copiilor, nu găsiți timp pentru activitatea dvs. preferată? Investiți într-un cărucior sport și descoperiți magia alergării alături de acest însoțitor. Veți face mișcare și totodată veți organiza copiilor o aventură minunată. Mulți copii adorm într-un astfel cărucior rapid, așa că este din nou un câștig multiplu. Alergarea cu căruciorul este potrivită și pentru începători, așa că dați-i o șansă chiar dacă nu ați mai alergat niciodată sau încercați o plimbare la past alert.

Materstvo a cvičenie s kočíkom

3. Faceți exerciții după internet

Acesta este plin de videoclipuri scurte care vă vor lua maximum 10 minute, cu tot cu îmbrăcat. Dacă reușiți astfel să „evadați” de copii de 3 ori pe zi, veți fi cea mai câștigată. Multe exerciții sau blocuri întregi de exerciții se numesc și apartment-friendly, ceea ce înseamnă că, sunt potrivite ca și exerciții de apartament. Acestea nu necesită sărituri, așa că nu deranjează vecinii, dar și copiii, așa că, le puteți face de exemplu, când copiii dorm.

4. Exerciții abdominale eficiente în orice moment al zilei

Ați rămas după naștere cu burtică moale și doar visați să se întărească? Transformați visul în realitate, puteți întări mușchiul abdominal transversal în orice moment al zilei - când spălați vase, faceți duș, schimbați copilul, călcați... Este de ajuns să vă imaginați doar că aveți un aspirator sub coaste, care aspiră totul de la degetele de la picioare, până la piept. Respirați adânc și încercați să încordați toți mușchii, în special pe cei abdominali. Ideea este să activați stratul de mușchi stocat cel mai adânc, aceștia sunt mușchii abdominali transversali pe care doriți să îi întăriți și să îi lucrați spre un abdomen ferm. Încercați un exercițiu similar asupra mușchilor sciatici - strângeți-i și relaxați-i în timp ce sunteți așezată sau stați sau în picioare.

5. Exerciții vechi și bune cu cel mai adorabil partener

Aici ne referim la flotări și abdomene, pe care le puteți include în programul zilnic, aproape oricând și să-i implicați și pe cei mici la aceste exerciții. Cum să faceți flotări? Așezați bebelușul pe spate pe covoraș și luați poziția de bază pentru flotări deasupra lui - depinde de dvs. dacă puteți face față flotărilor pline sau încercați o versiune modificată pe genunchi. De fiecare dată când ajungeți într-o poziție joasă, răsplătiți bebelușul cu un pupic sau o atingere de năsuc.

La abdomene, întindeți-vă pe spate, îndoiți genunchii și sprijiniți-vă copilul de ele. De asemenea, pupați-l sau faceți grimasa preferată de fiecare dată când vă așezați. Într-un mod similar, puteți ajusta aproape orice exercițiu tradițional folosind propria greutate și greutatea suplimentară a bebelușului. Veți fi surprinși de reacția lui, copiilor le plac astfel de exerciții comune.

Materstvo a cvičenie s bábätkom

Sursă foto: Freepik

6. Târâș comun pentru mușchi abdominali fermi

Părinții petrec mult timp pe jos jucându-se cu copiii lor, așa că de ce să nu îl folosiți în avantajul dvs.? Când sunteți „doar așa” întinși pe podea, încercați să atingeți măcar degetele de la picioare și coatele pentru a ajunge într-o poziție de exercițiu numit plank. Există diverse variante de bază de plank, până la așa-numita plank umblător până la versiunea sa rotativă. Căutați pe youtobe “plank variations” sau “plank with baby” veți descoperi o mulțime de posibilități. Acolo veți găsi chiar și un întreg exercitiu compus din variatii de plank la melodia Baby Shark. Dar fiți pregătiți de faptul că, o să transpirați abundent.

7. Recăpătați-vă postura corpului

Aplecarea constantă după bebeluș, alăptarea și alte activități legate de îngrijirea copiilor vor perturba rapid poziția corectă, ceea ce poate cauza ulterior probleme considerabile la nivelul coloanei cervicale și sacrale. Kinetoterapeutul vă va aduce înapoi în poziția corectă, dar și acest exercițiu simplu:

Stați cu spatele la perete, așezați-vă picioarele la o distanță confortabilă de perete, țineți-vă călcâiele împreună și degetele de la picioare îndreptate unul față de celălalt. Trageți mușchii abdominali și împingeți ușor toată coloana vertebrală, inclusiv gâtul și umerii, în perete, ținându-vă mâinile de-a lungul corpului. Înclinați-vă capul, apăsați ușor bărbia pe piept și îndepărtați treptat (și de asemenea încet) gâtul, umerii, partea superioară și inferioară a spatelui în spatele peretelui, cu coloana vertebrală și fesele încă aproape de perete. Rămâneți relaxată așa o vreme și reveniți încet la poziția inițială după un timp. Repetați exercițiul de mai multe ori, dar nu uitați de postura corectă a întregului corp în timpul zilei.

8. Date cu exerciții

Vă este greu să îmbinați exercițiile menționate mai sus cu rutina zilnică a copiilor dvs.? Cereți ajutor partenerului sau fraților mai mari, părinților sau celui mai bun prieten. Nu sunteți sclavii copiilor dvs. și nici a gospodăriei, așa că meriți să vă dedicați ceva timp în timpul zilei. Mamă mulțumită = o mamă mai bună nu este doar o frază goală, ci un fapt care va fi confirmat de toate mamele care nu uită de ele în timpul maternității. Prin urmare, rugați-i pe cei dragi să aibă grijă de bebelușul dvs. de câteva ori pe săptămână timp de cel puțin 30 de minute. Nimeni nu va avea de suferit, dimpotrivă.