Jocuri distractive pentru grădină și natură (care nu costă nimic) - Prima partea

  Categorii: Activități pentru copii,
3 m.
26. iun'20

Ultima dată v-am adus jocuri distractive pentru călătorii și apartament. Acum vă aducem jocuri pentru grădină și natură.

Găsește jucăriile în nisipar

Instrumente: nisipar, diferite jucării (de ex. animăluțe, figurine, mingiuțe) - aveți grijă să nu folosiți jucării electronice sau jucării care ar putea deteriora sau murdări nisipul
Durata jocului: în funcție de numărul de jucării, un joc durează aproximativ 10 min.
Vârsta: 5 ani și peste (cei mici trebuei să știe să numere)
Numărul de jucători: 2 și mai mulți

Jocul este simplu și totuși ingenios. Un copil ascunde jucăriile în nisipul din nisipar. Ulterior, al doilea copil încearcă să găsească cât mai repede toate jucăriile ascunse. Primul copil, care a ascuns jucăriile, cronometrează timpul celui de-al doilea jucător, care caută jucăriile ascunse. Când le găsește pe toate, copilașii își schimă rolurile.
Vă recomandăm, ca cei mici să se joace în nisiparul de acasă, dar se pot juca și la locul de joacă.

Cea mai apropiată piatră

Instrumente: pietricele (diametru de aproximativ 3-4 cm) - 4 bucăți pe jucător, 1 piatră mai mare (diametru de aproximativ 6 cm)
Durata jocului: aproximativ 10 min.
Vârsta: 3 ani și peste
Numărul de jucători: 2 și mai mulți

În timpul acestui joc, aveți grijă să nu răniți pe nimeni!
Primul jucător încearcă să arunce cât mai departe piatra mare. Ulterior, jucătorii vor arunca treptat pietricelele câtre piatra mare. Cel care va arunca cât mai aproape de piatra mare, câștigă. Este permisă mișcarea pietrelor adversarului, prin aruncare. Puteți juca oriunde, doar să nu puneți în pericol pe nimeni din jur, prin aruncarea pietrelor
Sfat: Jucătorii își pot colora sau desene cu carioci pietrele.

Zabava ihrisko blog

Țintește spre butoi

Instrumente: butoi, 4 mingi de tenis/ping pong/golf pe jucător
Durata jocului: aproximativ 10 min.
Vârsta: 3 ani și peste
Numărul de jucători: 2 și mai mulți

Vom pune un butoi gol în grădină, la aproximativ 2 metri de copii (dacă copilașii sunt mai mari, pot fi la 3 metri). Sarcina jucătorilor este de a arunca toate mingile în butoi. Nu contează dacă aruncă „de jos” sau „de sus”. Dacă se ajunge la remiză, se joacă până când va fi uncâștigător.

Pompieri cu lingura

Instrumente: pentru 2 echipe avem nevoie de 2 boluri din plastic de aceeași mărime (volum min. 0,5 l), 2 căni la fel de mari (recomandăm din plastic - aproximativ 0,2 l), 2 linguri, apă
Durata jocului: aproximativ 10 min.
Vârsta: 5 ani și peste
Numărul de jucători: 2 și mai mulți

Jocul este simplu. La start, sunt pregătite pe masă, boluri mari umplute cu apă. Sarcina jucătorilor este de a transfera apa cu ajutorul lingurei, în cană pentru a o umple. Desigur, cana va fi la cel puțin 10 metri distanță de bol (cu cât sunt mai mari copilașii, cu atât mai departe poate fi cana). Câștigătorul este cel care își umple primul cana.
Sfat: Jocul poate fi jucat și de mai mulți jucători, în echipă, veți merge pe rând. Puteți îngreuna drumul către cană - răspândiți pasarele sau puneți o frânghie pe teren, pe care trebuie să mergeți.

Va urma