4+1 decorațiuni colorate de toamnă, care vor întâmpina toamna

  Categorii: Activități pentru copii,
6 m.
14. oct'21

Toamna magică, colorată și, grație Halloween-ului, magică este deja în plină desfășurare. Vreți să vă bucurați din plin de ea alături de copiii dvs.? Decorați-vă casa cu decorațiuni frumoase, lucrate manual, care vor înveseli zilele de toamnă uneori mohorâte. Vă așteaptă patru decorațiuni frumoase și un punct dulce, la final. Să ne apucăm de treabă !

Producerea decorațiunilor frumoase nu este doar despre un rezultat frumos care va face fiecare casă confortabilă, ci și despre procesul în sine. În timpul creării ornamentelor, copiii își dezvoltă abilitățile motorice, examinează diferite suprafețe prin atingere, învață să folosească diverse instrumente și ajutoare și, nu în ultimul rând, fac cunoștință cu natura și farmecul acesteia. Realizarea decorațiunilor de toamnă nu este cu siguranță o pierdere de timp. Convingeți-vă singuri.

Ghirlandă colorată

Jesenné dekorácie girlanda

Ghirlanda colorată cu o temă tipică de toamnă, va aduce în casa dvs. o atmosferă plăcută de toamnă. Pentru realizarea acesteia, veți avea nevoie de câteva mâini îndemânatice, sfori, foarfece, lipici și, desigur, decorațiuni cu tematică de toamnă. Mergeți în pădure sau într-un parc din apropiere și culegeți cu copiii dvs. castane, conuri, nuci, frunze, ghinde și alte roade de toamnă. Cu toate acestea, puteți să folosiți și decorațiuni artificiale, pe care le veți obține cu siguranță într-un magazin cu obiecte pentru meșterit (o ghirlandă cu elemente artificiale vă va rezista toată toamna).

Procedura este, ca de obicei, simplă și chiar și copiii dvs. pot realiza ghirlada. Tăiați o bucată de sfoară în funcție de cât de lungă doriți să fie decorațiunea și lipiți accesoriile pe sfoară după propria imaginație. Înainte de lipire, le puteți decora în diferite moduri, de exemplu, puteți să vopsiți nucile cu vopsea aurie sau să desenați diferite ornamente pe frunze. La realizarea ghirlandei, imaginația nu are limite, de aceea permiteți-le copiilor să le realizeze după propriul plac și vei vedea că, rezultatul vă va surprinde foarte plăcut. Agățați ghirlanda finisată peste șemineu, ușă sau decorați camera copilului cu ea. Fără îndoială, va arăta foarte bine deasupra biroului, a patului sau a rafturilor.

Ciuperci puțin mai diferite

Jesenné dekorácie muchotrávky

Următoarea decorație va necesita experiența unui părinte sau a unui frate mai mare, dar și copiii pot ajuta la realizarea acesteia. În final, veți obține ciuperci drăgălașe care nu vor otrăvi pe nimeni, dimpotrivă, vă vor diversifica casa. Veți avea nevoie de un material bej (sau alb) și roșu, un ac, ață, o bucată de carton, vată, ramuri, paiete, lipici și foarfecă.

Decupați din carton un cerc cu diametru de aproximativ 6 cm, dar poate fi și mai mare sau mai mic, depinde cât de mare vreți să fie pălăria ciupercilor. Lipiți cercul decupat pe o bucată de material bej care va fi puțin mai mare și începeți să coaseți o bucată de material roșu pe ea (ar trebui să aibă un diametru de aproximativ 2 cm mai mare decât țesătura bej). La sfârșit, lăsați piesa necusută, prin acest orificiu veți umple pălăria ciupercii cu vată și ulterior veți coase și restul.

Acum vine rândul piciorului ciupercii. Înfășurați ramura (sau un băț de o dimensiune adecvată) cu materialul bej, umpleți partea inferioară cu o bucată de vată și creați un fel săculeț, care va forma piciorul ciupercii. Lipiți piciorul de pălărie și faceți ajustările finale. Ciuperca este tipică cu punctele sale albe. Prin urmare, coaseți sau lipiți paiete sau bucăți de vată sau țesătură pe pălărie. La decorarea ciupercii, vă puteți juca puțin și o puteți decora cu un inel - înfășurați o bucată de dantelă sau tifon în jurul piciorului chiar sub pălărie și să o legați cu sfoară. Puțin mai complicat, dar frumoasa decorațiune de toamnă este gata.

Ikebana din rodurile toamnei

Jesenné dekorácie ikebana

Cine a spus că ikebana este neapărat un decor de Crăciun? Casa dvs. poate fi confortabilă și toamna. La fel ca în cazul unei ghirlande, veți avea nevoie de o varietate de roade de toamnă, dar tot așa de practice pot fi florile uscate, bumbacul, eucaliptul, cam orice lucru care vă aduce amitne de toamnă. Lumânarea este o necesitate și veți mai avea nevoie și de un suport, care va sta la baza ikebanei (poate fi o farfurie de sticlă sub lumânare, un bol metalic sau o placă de lemn cu o grosime de cel puțin 0,5 cm).

Așezați lumânarea pe un suport, la alegere și aranjați decorațiunile în jurul ei. Fixați-le cu adeziv sau un pistol de lipit care va păstra toate ornamentele la locul lor. Copiii pot fi, de asemenea, pe deplin implicați în producția acestei decorațiuni, așa că permiteți-le să așeze decorațiunile după placul lor. Așezați ikebana finalizată pe măsuța de cafea și bucurați-vă de rezultatul frumos.

Dovleac sculptat

Jesenné dekorácie tekvica

Dovleacul sculptat clasic este fără îndoială o decorațiune indispensabilă de toamnă. Pentru a realiza această decorațiune, veți avea nevoie de un dovleac pentru sculptură, un marker, o lingură și un cuțit. Deoarece acest proiect necesită o anumită abilitate și prudență atunci când lucrezi cu un cuțit, nu este potrivit pentru cei mai mici să facă acest lucru. Dovleacul pentru sculptat este mai moale, dar nu lăsați niciodată copii nesupravegheați la decorarea acestuia.

După stăpânirea tuturor măsurilor de siguranță, procedura este destul de simplă. Mai întâi, tăiați vârful dovleacului și apoi îndepărtați bine toată partea cărnoasă și semințele din dovleac. Desenați forma pe care doriți să o decupai pe dovleac cu un marker și apucați-vă de treabă. Introduceți o lumânare în dovleacul tăiat (pentru siguranță, vă recomandăm o lumânare pe baterii), acoperiți cu partea superioară tăiată de la dovleac și decorațiunea este gata!

Un punct gustos la final

Jesenné dekorácie čaj

Toamna include și seri lungi sub o pătură caldă, cu o cană de băutură fierbinte în mână. Anul acesta, ceaiul prăjit are un succes deosebit care va fi savurat atât de copii, cât și de adulți. Pentru a-l prepara, veți avea nevoie de fructe de sezon și puteți folosi și consumabilele de la congelator. Cantitatea de fructe depinde de cantitatea de ceai pe care doriți să o preparați.

Tăiați în bucăți mici, 2 mere spălate cu coajă și 2 pere, aceeași cantitate de portocale curățate, lămâie, fructe de pădure (zmeură, afine, mure), scorțișoară întreagă, câteva bucăți de cuișoare întregi, ghimbir și zahăr după gust. Se amestecă bine fructele cu zahărul și celelalte ingrediente și se așează pe o foaie de copt. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 200° C timp aproximativ 40 de minute până când fructele eliberează sucul. Amestecați fructele ocazional în timpul coacerii.

Apoi sterilizați ceaiul prăjit, astfel încât să reziste pe tot parcursul toamnei și a iernii. Ori de câte ori aveți chef, puneți 2 lingurițe de ceai prăjit în apă fierbinte și vă veți putea bucura de această delicatesă delicioasă și fierbinte. Ceaiul prăjit nu dpar că, vă va încălzi corpul, dar va încânta și papilele gustative, iar pe lângă asta va parfuma întreaga gospodărie cu o aromă irezsitibilă. În plus, ceaiul prăjit de casă nu conține ingrediente artificiale și știți exact ce serviți copiilor.