4 motive pentru care copiii ar trebui să vă ajute în bucătărie

5 m.
17. dec'21

Ce unește oamenii? Ei bine, mâncarea! Și nu doar să luați masa împreună, ci și să pregătiți mâncarea delicioasă în sine este ceva la care poate participa întreaga familie, indiferent de vârstă. Vă vom convinge că, micuții asistenți bucătari își au locul în bucătărie și că lăsarea copiilor să intre în bucătărie la o vârstă fragedă este departe de a fi un dezastru.

Gătitul împreună întărește relațiile de familie și, în cazul copiilor, are un aspect pozitiv - poate ajuta semnificativ la dezvoltarea copiilor în mai multe moduri. Cu toate acestea, înainte de a vă lăsa copiii să intre în bucătărie, asigurați-vă că este un loc sigur pentru ei. Țineți copiii departe de cuțitele ascuțite, sobele încinse și alte capcane care ar putea dăuna micilor bucătări.

Își construiesc încrederea în sine

A ști cum să prepari mâncarea și cum să aranjezi masa înainte de a o servi le oferă copiilor un sentiment semnificativ de importanță, iar copiii pot spune în sfârșit că pot face așa ceva. Se vor simți încrezători și independenți, iar datorită contribuției lor la pregătirea mâncării, vor simți mândria și succesul, deoarece datorită lor, întreaga familie se poate bucura de mâncarea grozavă. Pentru un adult, pregătirea mâncării este o chestiune normală și adesea mai mult o activitate enervantă, obligatorie, dar pentru un copil este un succes uriaș și, pe lângă încrederea în sine, vor fi recunoscători părinților pentru că le-au permis să-i ajute la o activitate atât de importantă.

Deti a pomoc v kuchyni

Obiceiuri alimentare mai sănătoase

Copiii care se simt încrezători și în același timp își susțin părinții au mai puține șanse să ajungă la mesele de tip fast-food și preferă altceva decât dulciurile. Chiar și cei mai pretențioși la mâncare, vor dori să experimenteze în bucătărie și să caute ingrediente neconvenționale, sănătoase.

Implicați-vă copiii în gătit și învățați-i despre importanța meselor hrănitoare și a unui stil de viață sănătos. Faceți cunoștință copiilor cu vitaminele și mineralele care sunt importante pentru organism, prezentați-le diferența dintre produsele semipreparate și alimentele gătite în casă, explicați-le ce sunt ingredientele artificiale și așa mai departe.

Este foarte ușor să ungi o bucată de pâine cu nutella, dar este mult mai distractiv să cureți legumele și fructele, să ajuți la frământarea aluatului și să implici copiii în procese mai complicate, dar mai interesante în bucătărie. Creeați împreună cu cei mici obiceiuri alimentare sănătoase, pe care micuții dvs. le vor urma și după ce vor crește.

Dobândesc cunoștințele de bază

Cine ar fi crezut că, copiii pot exersa programa școlară în timpul gătitului? Gătitul și făcutul prăjiturilor nu este posibil fără cântărirea ingredientelor, transformarea în porții, iar în cazul unor rețete trebuie să fie implicată și conversia unităților. Copiii vor descoperi că, există un sistem metric și un sistem britanic-american de unități de măsură. Ei vor ști de la o vârstă fragedă că, făina se cântărește în kilograme, iar laptele se măsoară în litri.

În plus, vor învăța să citească cu înțelegere, deoarece urmarea rețetei pas cu pas este foarte importantă pentru rezultatul dorit. Acest lucru va sprijini alfabetizarea copiilor și le va extinde vocabularul. În plus, împreună cu părinții, vor învăța diverse tehnici de amestecare, frământare, vor învăța diferența dintre gătitul pe aburi, la grătar sau prăjit. În bucătărie, există foarte multe lucruri de descoperit. 

Deti a dôležitá pomoc v kuchyni

Consolidarea relațiilor de familie

Nu degeaba se spune că, dragostea trece prin stomac și că bucătăria este inima casei. Pregătirea mâncării împreună cu cei dragi de la început, până la final, întărește, fără îndoială, relațiile de familie. În timpul gătitului, bucătarii trebuie să comunice între ei, să se ajute, să-și împrumute reciproc ustensile de bucătărie. Familia gustă împreună mâncarea și discută ce condimente îi mai lipsesc, dacă este suficient de dulce sau destul de sărat. Gătitul și făcutul prăjiturilor, sunt o sursă excelentă de conversații, chiar și în afara bucătăriei. Mai târziu, copiii se pot lăuda prietenilor și colegilor de clasă cu ce au gătit acasă și cu ce au învățat în bucătărie.

Cele mai bune bucătării într-un singur loc

A oferi copiilor propria bucătărie este ca și cum le-ați oferi spațiu creativ pentru propria realizare, dezvoltare motrică și personală. Bucătăriile au multe beneficii pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor și ar trebui să fie amplasate în fiecare cameră a copiilor. Avem pentru dvs. sfaturi despre cele mai bune bucătării pentru copii care vor încânta copilașii nu doar de Crăciun. 

Bucătăria electronică Tefal Studio 360° XXL Bubble Smoby

Bucătarie electronică Tefal Studio 360° XXL Bubble de la Smoby îndeplineste tot ceea ce ar trebui sa îndeplinească o bucătarie pentru copii de calitate. Are efecte distractive, are o mulțime de electrocasnice și o mulțime de accesorii, cu care joaca în bucătărie va fi cu adevărat distractivă și de neuitat. Bucătăria în formă de L permite accesul din mai multe părți, astfel încât aceasta să ofere mult spațiu pentru joaca mai multor copii. Cu siguranță merită menționat designul modern franțuzesc, designul de cea mai bună calitate și marginile rotunjite, care nu numai că arată frumos, dar sunt și o garanție a jocului în siguranță.

Kuchynka Tefal Studio Smoby červená

Restaurant cu bucătărie Food Corner Smoby

Vreți să oferiți copiilor dvs. o experiență de joacă și mai mare? Restaurantul cu bucătărie Smoby Food Corner este alegerea potrivită. Combinația dintre restaurant și bucătărie va duce jocul la un nivel superior, iar datorită acestei jucării, copiii vor încerca nu doar profesia bucătarilor, ci și profesia proprietarilor de restaurant, ospătari sau se pot pune chiar și în rolul clienților. Restaurantul mai conține și un set bogat de accesorii și o serie de electrocasnice cu funcții care imită fidel sunetele dintr-un restaurant și bucătărie adevărată.

Reštaurácia a kuchynka Food Corner Smoby