Ce rol joacă bucătărie pentru copii în dezvoltarea copilului dumneavoastră?

5 m.
21. sep'21

Copiii adoră jocurile în care se pot preface și pot veni cu diferite scenarii. Unul dintre astfel de jocuri este joaca în bucătăria copiilor, care este o sursă deosebit de populară de distracție și învățare cu implicarea imaginației și a creativității. Datorită acesteia, copiii pot imita situații pe care deja le cunosc personal și astfel se pot îmbunătăți în multe domenii. Știți ce beneficii are bucătăria copiilor pentru preșcolarul sau școlarul dvs.?

Jocurile pentru diferite profesii, care implică pe deplin imaginația copiilor, nu sunt doar distractive. Aceste jocuri sunt o parte importantă a dezvoltării cognitive și sociale a copiilor dvs. și pot determina profesia micuțului dvs. încă de la vârsta preșcolară. Ați observat că, copilașii dvs. se plimbă foarte mult în bucătărie tocmai când gătiți și faceți diverse bunătăți? Încântați-i cu propria bucătărie și bucurați-vă pe deplin de bucuria pe care le va aduce această jucărie. Cu toate acestea, nu este singurul avantaj al bucătăriilor pentru copii.

Copiii mici și preșcolarii se bucură în special de joacă în bucătărie, deoarece este o modalitate excelentă pentru ei de a explora, încerca și experimenta. Copilașii își dezvoltă abilitățile motorice, experimentează în siguranță datorită vaselor și aparatelor pentru copii, dar în același timp au posibilitatea de a învăța o mulțime de informații despre mâncarea sănătoasă și un stil de viață sănătos.

Detske kuchynky benefity blog

Avantajele jocului în bucătăria pentru copii

Asa numita joaca de-a profesiile, sau diverse roluri, este o activitate distractivă și captivantă care dezvoltă imaginația copiilor și le îmbogățește creativitatea. Datorită acesteia, copiii au ocazia să-și exploreze imaginația, jucându-se în bucătărie, vin cu diferite rețete și descoperă diverse ingrediente pe care le folosesc părinții când gătesc. Copiii experimentează cu toate ustensilele și aparatele de bucătărie, imitându-și părinții în joacă, dar folosind și obiectele la alegere.

Îmbunătățirea limbajului și a comunicării

Pe lângă dezvoltarea imaginației, joaca în bucătăria copiilor oferă posibilitatea de a se exprima creativ în povestirea diferitelor povești. În timpul jocului, copiii își comentează adesea acțiunile, îmbunătățindu-și astfel abilitățile lingvistice și comunicarea. Își extind vocabularul, învață numele unor obiecte noi, feluri de mâncare, materii prime și folosesc mai des verbe și adjective tipice mediului bucătăriei. Dintr-o dată veți auzi din gura micului dvs. bucătar doar cuvinte precum, gătit, amestecat, copt, fierbinte, rece, dulce și altele.

Abilități sociale și munca în echipă

Bucătăriile îi încurajează pe copii să se joace cu colegii, frații, dar și cu părinții, ceea ce le îmbunătățește abilitățile sociale. Copiii discută între ei, cine va fi bucătar, asistent bucătar, ospătar sau client. Jocul în bucătărie îi inspiră pe copii să lucreze în echipă și îi învață să împrumute instrumentele individuale, sau să asculte opiniile altora. Această comunicare nu este întotdeauna armonioasă și cu siguranță vor exista conflicte, dar acestea fac parte din dobândirea abilităților sociale.

Planificare și organizare

Deși s-ar putea să nu pară, fiecare părinte aranjează și organizează jucăriile copiilor. Acest lucru se aplică nu numai în aranjarea mașinilor în funcție de dimensiune, ci și în organizarea bucătăriei. În timpul jocului în bucătărie, copiii vor aranja farfuriile în dulap în funcție de mărimea lor, paharelele vor fi aranjate în celălalt și materiile prime în alt sertar. Acestea pot fi clasificate în produse lactate, produse de patiserie, paste, dulciuri, produse din carne ... Organizează perfect oaspeții și determină ordinea exactă în care își primește porția de mâncare. Veți fi uimiți de ceea ce sunt capabili să organizeze copiii!

Pe lângă aceste beneficii, în bucătărie copilașii își îmbunătățesc deja menționate, abilitățile motorice, capătă un sentiment de independență, cresc încrederea în sine, învață să rezolve diverse probleme, până la urmă învață să și numere, învață o mulțime de alimente noi și se familiarizează cu ustensilele de bucătărie individuale. Care bucătărie va fi potrivită pentru copilașii dvs.?

Bucătărie cu sunete Cherry Kitchen Green Smoby

Kuchynky benefity blog

Noutatea ofertei noastre sub forma bucătăriei Cherry Kitchen Green de la renumitul producător francez Smoby îndeplinește cele mai noi tendințe interioare și nu va fi doar o jucărie frumoasă, ci și un accesoriu de design pentru camerele copiilor. Cu toate acestea, designul elegant francez într-o combinație de verde delicat, bej și alb nu este singurul lucru care va captiva imediat copilașii.

Copiii se vor putea bucura de un cuptor, frigider, aparat de cafea, plită și 25 de accesorii, care îi vor ajuta să inventeze mâncăruri delicioase și deserturi din lumea imaginației. Bucătăria este electronică și are mai multe funcții care sporesc și mai mult bucuria de joacă. La proiectarea bucătăriei, designerii și producătorii au acordat atenție celor mai mici detalii. Bucătăria este decorată cu un imprimeu imaginativ, nu îi lipsește ceasul, spațiul de depozitare, rafturile sau cârligele pentru agățarea accesoriilor de bucătărie. Tot ce ați dori de la bucătăria pentru copiii dvs. se găsește în bucătăria Cherry Kitchen Green de la Smoby.

Bucătăria de calitate, care va rezista testului timpului, îi va distra pe copii de-a lungul copilăriei și îi va învăța întotdeauna ceva nou. De aceea, o bucătărie pentru copii este o investiție care își păstrează valoarea.

Apucați-vă de gătit