Nu există pericol de plictiseală pe plajă: 12 activități offline pentru întreaga familie

  Categorii: Activități pentru copii,
7 m.
12. iul'23

Înainte de a pleca în vacanța de vară, vă faceți griji ce vor face copiii dvs. acolo? Nu se vor plictisi? Va trebui să le faceți un program pentru ei tot timpul? Ne vom bucura de vacanța de vară cu copiii? Lasați toate grijile acasă și împachetați doar următoarea listă de activități distractive pentru întreaga familie pentru vacanța dvs.

În timpul concediului ne răsfățăm cu multe lucruri. Ne permitem să ne relaxăm fără regrete, să încercăm alimente noi, să ne răsfățăm cu trei înghețate pe zi, să nu facem mișcare câteva zile și, de asemenea, le permitem copiilor să facă diverse lucruri. Următoarele sfaturi pentru activități distractive de plajă vă vor ajuta copilașii să-și uite telefoanele și tabletele pentru o vreme și se vor bucura de vacanța la mare în stilul offline.

1. Cine sapă mai adânc

Nimic nu este mai interesant decât săpatul în nisip. Organizați o competiție pentru întreaga familie pentru a vedea cine poate săpa mai adânc. Această distracție va dura ceva timp și veți vedea că veți râde mult în timp ce o veți faci. Veți avea nevoie de lopeți de nisip și, bineînțeles, de o plajă cu nisip. Probabil că v-ar fi greu să vă jucați acest joc pe o plajă cu pietre. De asemenea, această activitate necesită ceva forță.

Vreți să faceți jocul puțin mai complicat? Începeți să săpați gropi lângă apă. Se va revărsa în mod constant, iar copiii (precum și părinții) vor avea o sarcină mult mai dificilă. După ce ați săpat cu succes groapa, nu uitați să măsurați adâncimea și să determinați câștigătorul. Jocul poate continua - urmăriți a-cui groapă se umple mai întâi cu apă. După ce se termină jocul, astupați-vă creațiile  din nou cu nisip, astfel încât să nu cadă cineva în ele.

Dovolenka s deťmi

2. Minigolf pe plajă

Aștepți momentul în care copiii dvs. pot folosi în sfârșit setul de mini golf? Acum e momentul! Găsiți un loc pe plajă unde să nu deranjați pe nimeni și săpați câteva gropi pentru bile. Improvizați în timp ce construiți un teren de golf care nu va fi perfect neted ca un teren de iarbă, dar va fi cu atât mai provocator. În timpul jocului, copiii exersează coordonarea ochi-mână, dar și gândirea logică și capacitatea de a estima distanța și forța.

3. Ștafeta de apă cu o găleată

Vă amintiți jocul clasic în care copiii aleargă spre linia de  cu un ou pe lingură? Sau cel în care trebuie să umple un pahar cu apă cu o lingură? Această ștafetă de apă este similară cu aceste jocuri. Va testa perfect diferitele abilități ale copiilor dvs. Așezați găleți goale la o distanță suficientă (câțiva metri) de mal și puneți linguri, lopeți sau forme de nisip în mâinile copiilor. Sarcina lor va fi să umple găleata cât mai curând posibil, ducând apa din mare în accesoriile menționate și în timp ce vor încerca să umple găleata vor încerca să nu o verse. Câștigă echipa care umple prima găleată.

4. Cursa cu un zmeu

Probabil că nu veți găsi o activitate mai simplă decât alergarea cu un zmeu. Pe lângă mare este întotdeauna un vânt blând, iar zmeul viu colorat va ieși frumos în evidență pe cerul albastru. Veți avea nevoie doar de un zmeu, pe care îl puteți cumpăra dintr-un magazin sau îl puteți face împreună cu copiii dvs. Această activitate necesită alergare, deci nu este potrivită pentru cei mai mici copii.

5. Șarpe de plajă

Nu știți ce să vă imaginați sub acest joc? E foarte simplu! Practic este vorba despre săritul cu coarda, dar în acest caz se transformă într-un șarpe de plajă. Doi țin o frânghie (fiecare la un capăt) deasupra solului și o balansează. Viteza depinde de abilitățile săritorului. Sarcina lui va fi să sară peste frânghie fără să atingă „șarpele”. Copilașii dvs. vor mai multă provocare? Mutați-vă în apă, unde săritul va fi cu adevărat provocator! Dacă nisipul este fierbinte, nu uita sa purtați pantofii potriviti.

6. Construiți un inuksuk

Nu ați mai auzit niciodată acest cuvânt? Canadienii v-ar explica imediat despre ce este vorba, dar și noi o putem face. Un inukshuk este o statuie din piatră, literalmente o imitație a unei persoane cu brațele întinse, care este construită fără a folosi lipici. Sarcina copiilor va fi să strângă mai întâi pietricele potrivite, care vor sta una peste alta după construcție, apoi tot ce mai rămâne de făcut este să înceoeți. În cadrul acestei activități, copiii își vor exersa perfect coordonarea, dar și răbdarea. Uneori este nevoie de timp pentru ca un inukshuk să stea în picioare fără să cadă. Ca idee, cel mai mare inuksuk din lume măsoară mai mult de 11 metri. Cât de înălt va fi cel al copilașilor dvs.?

Dovolenka a inukšuk

7. Căutarea de comori

Să recunoaștem, uneori părinții au nevoie de o pauză de la copiii lor. Dacă simțiți la fel, dați copilului o listă de artefacte și o găleată. Lista poate continua și poate fi vorba de orice, de la scoici, pietre colorate, lemn plutitor, pene și altele. În acest joc, imaginația nu are limite. Amenajați copiilor un spațiu în care aceștia să se poată mișca, astfel încât să puteți fi mereu cu ochii pe ei și să vă bucurați de un moment de relaxare pe plajă.

8. Construiți un om de zăpadă din nisip

Știm cu toții că, figurina făcută din zăpadă se numește om de zăpadă. Dar a încercat cineva vreodată să construiască un om din nisip? Această activitate va fi o provocare, deoarece copiii va trebui să se gândească cum să creeze compoziția de nisip perfectă pentru a construi figurina de nisip. Vor avea nevoie de un set de jucării de nisip cu o găleată, apă, nisip și diverse comori de pe plajă pentru decorare. La urma urmei, chiar și o figurină de nisip are nevoie de ochi, o gură, un nas, mâini și ceva pe cap pentru a preveni insolația.

9. Castel de nisip

Copiii dvs. au crezut că construirea unei figurine din nisip este ușoară? Și ce ziceți de un castel? Aceasta este o activitate pentru întreaga familie care necesită abilități reale. Veți avea nevoie, ca de obicei, de lopeți, greble, forme de nisip, găleți și, mai ales, de imaginație, fără de care nu este posibilă construcția unui castel de nisip.

Hrad z piesku

10. Săpați un râu pe plajă

Săparea gropilor în nisip a fost un succes? Dați copiilor sarcina de a săpa un râu. Pentru aceasta, vor avea nevoie din nou de lopeți și puțină imaginație. Ar trebui să înceapă să sape lângă țărm, astfel încât apa să poată curge în râul de pe plajă și să se termine din nou lângă mal. Depinde doar de ei cât de adânc, lat, lung și întortocheat va fi râul și câți afluenți poate avea. Copiii pot improviza cu forma râului, dar se pot inspira și dintr-un râu adevărat și pot copia curgerea acestuia.

11. X și 0 în nisip

Toată lumea cunoaște joculx și 0. Copiii desenează o zonă de joacă în nisip cu degetul sau cu un băț și pot înlocui semnele de x și 0 cu diverse obiecte de pe plajă. Unul dintre jucători poate folosi pietricele, iar celălalt scoici și așa mai departe. În mod clasic, jucătorul care primește primul trei simboluri consecutive într-o direcție câștigă.

12. Suvenir handmade 

Ați ajuns în vacanță cu mașina și puteți aduce acasă ceva suveniruri? Dați copiilor sarcina de a face unul. Vor avea nevoie de o sticlă frumoasă de sticlă, iar restul depinde de ei. Suvenirurile realizate astfel conțin de obicei nisip de pe plajă, pietricele mici, scoici, mici stele de mare... pur și simplu orice a spălat marea pe mal. Copiii pot decora gâtul sticlei cu sfoară, ceea ce va oferi întregii creații un adevărat caracter nautic.

Vacanța cu copii nu trebuie să însemne doar să vă uitați constant la telefon sau tabletă. Poate fi savurată din plin chiar și fără tehnologie, așa cum demonstrează aceste activități. Aveți în familie jocuri de care copiii dumneavoastră se vor bucura cu siguranță în vacanță la mare?