Activități de primăvară pentru toți copiii în grădină și afară

  Categorii: Activități pentru copii,
4 m.
14. apr'23

Primăvara promite jocuri pentru copii și distracții vesele în aer liber. Zilele devin mai lungi, razele soarelui încălzesc în sfârșit, iar copiii se pot bucura la maximum de joaca în natură. Arătați-le că distracția este dincolo de granițele televiziunii, tabletelor, telefoanelor mobile și a computerelor și că o adevărată aventură îi așteaptă acolo. Chiar și cel mai bun și mai amuzant joc interactiv nu poate înlocui beneficiile pentru sănătate ale jocului în aer curat.

Faptul că activitățile în aer liber au multe beneficii pentru sănătate nu este nimic nou. Cu toate acestea, există noi constatări care susțin că, cu cât copiii se joacă mai mult la un computer, smartphone sau tabletă, cu atât mai des pot dezvolta tulburări de comunicare, probleme în exprimarea sentimentelor, manifestarea empatiei sau înțelegerea expresiilor faciale ale altor persoane. Pe de altă parte, multe studii au arătat că petrecerea timpului în natură combinată cu activități îi ajută pe copii să elibereze stresul și să reducă nivelul de anxietate.

Mișcare în natură

Activitățile în natură întăresc imunitatea și cresc capacitatea copilului de a se concentra asupra temelor școlare. Mișcarea activă în mediul exterior are un efect pozitiv asupra sănătății fizice și mentale. Potrivit statisticilor, tot mai mulți copii suferă de obezitate, iar problemele cu excesul de greutate sunt reportate la vârsta adultă. Activitățile în natură reduc riscul obezității ulterioare la copii cu până la 40%. Prin urmare, dezvoltă la copii o relație pozitivă cu mișcarea și a fi în natură deja în primii ani de viață. Acest lucru se poate face și într-un mod jucăuș.

Importanța jocurilor colective

Pentru dezvoltarea comunicării, socializării și relaxării psihologice, nu există nimic mai bun decât activitățile colective. Copiii se pot distra și cu jucării foarte simple precum farfurioare zburătoare, mingi sau popice, dar și o căsuță de grădină cu multe îmbunătățiri le va aduce și multă distracție. Toate aceste activități dezvoltă relațiile interpersonale și îi învață pe copii în mod natural acuratețea și în același timp își dezvoltă abilitățile motorice. Nici nu trebuie să menționăm cantitatea enormă de energie pe care copiii o cheltuiesc în timpul sporturilor de echipă.

Jar a kolobežka

Cu cursa vântului

A fi la aer curat este foarte important pentru copii, mai ales după o iarnă lungă și întunecată. Lumina soarelui este esențială pentru producerea vitaminei D, care sprijină absorbția calciului, protejează organismul de cancerul organelor interne și de bolile cardiovasculare. Experiența de mișcare în prezența soarelui de primăvară va fi îmbunătățită prin mersul cu un vehicul, precum un babytaxiu pentru copii, tricicletă sau trotinetă. Călătoria cu aceste vehicule, va ajuta copii să învețe să meargă cu bicicleta.

În contact cu natura

Petrecerea timpului la aer curat nu trebuie să fie doar despre conducere și sporturile în echipă. Contactul apropiat cu natura aduce și multe avantaje. Timpul petrecut în grădină permite copiilor să observe plantele și animalele în mediul lor natural, în timp ce cei mici petrec timpul la aer curat. Cum ar fi să puneți deoparte o bucată de pământ pentru copii, de care doar ei vor fi responsabili? Cu siguranță vor fi fericiți să aibă propriul loc din grădină pentru a cultiva flori, ierburi sau legume. Îngrijirea plantelor îi învață să fie responsabili și faptul că nimic nu este gratuit. Cu siguranță se vor simți importanți și responsabili chiar dacă le încredințați îngrijirea unor găini adevărate. Cotețul de găini de la Smoby este perfect pentru asta.

Jar a bylinky

Lucrările de primăvară din grădină

Primăvara este perfectă pentru lucrul în grădina. Copiii se pot juca de-a grădinari și vă pot ajuta să plantați legume timpurii precum prazul, salata verde, ridichile, varza, mazarea, conopida sau gulii. Solul trebuie mai întâi pregătit, plevit, săpat și fertilizat. Lucrul cu semințele mici va exersa, la rândul său, motricitatea fină a copiilor, iar udarea pământului cu flori va deveni o activitate comună de seară. Daca aveți în gradina pomi fructiferi și arbuști ornamentali, rugați-i pe cei mici să îndeparteze frunzele uitate de anul trecut. Vor avea nevoie doar de o greblă pentru copii și o roabă. Copiii vă vor surprinde cu siguranță cu sârguința lor atunci când vă vor ajuta în grădină.

Bucuria de a deține unelte de grădină

Uneltele pentru copii care dezvoltă abilitățile motorice și abilitățile de mișcare sunt ideale pentru micile ajutoare. Nu trebuie să vă limitați munca în grădină doar la plantare - împreună cu copiii puteți construi, de exemplu, căsuțe din ce în ce mai populare pentru insecte. Un astfel de hotel pentru insecte utile va deveni și un element decorativ al grădinii. Sau lăsați-i să creeze un morman de pietre și crenguțe și să observe noii locuitori ai grădinii - broaște, șopârle sau arici. Grădinile potrivite pentru copii sunt prietenoase și cu noi, adulții.