12 activități pentru întreaga familie în călătoriile lungi cu mașina - partea 1

  Categorii: Activități pentru copii,
5 m.
22. iun'21

În ziua de azi, să distrați copilașii în timpul unei călătorii lungi cu mașina nu este deloc ușor datorită tehnologiilor moderne. Doar câteva clicuri și o aplicație va apărea pe telefon sau tabletă, înlocuind cărțile de colorat, jocurile educaționale sau cărțile. Arătați copiilor activitățile offline în timpul călătoriei spre concediu, care sunt la fel de distractive ca și butonarea unui telefon mobil.

În cazul în care, în timpul călătoriei spre concediu, le-ați da copiilor un telefon mobil cu conexiune la internet, nu ați mai avea treabă cu ei. Dar amintiți-vă cum v-ați distrați dvs. în copilărie, în timpul călătoriilor lungi și învățați copiii jocurile tipice de vacanță care sunt ideale pentru o călătorie cu mașina. Datorită acestor activități, distracția din vacanță începe în mașină, iar copiii își construiesc, de asemenea, relații mai frumoase între ei și învață lucruri noi într-un mod distractiv.

Ghici la ce mă gândesc

Un joc vechi clasic bine cunoscut, cu care obișnuiam să scurtăm clipele lungi și plictisitoare de așteptare. Această activitate nu necesită accesorii suplimentare, ci doar atenția și concentrarea copiilor. Unul dintre pasageri (copil sau părinte) alege un lucru la care să se gândească, iar ceilalți jucători îi pun treptat întrebări, la care el poate răspunde doar cu DA sau NU.

Dacă „ghicește” și răspunsul este da, continuă să ghicească, dacă răspunsul este nu, un alt jucător începe să ghicească. Puteți adapta regulile la vârsta copiilor și abilitățile acestora - de exemplu, puteți restrânge selecția obiectelor la obiectele din mașină. Cu siguranță veți fi surprinși de imaginația copiilor, aceștia știu uneori să aleagă obiecte cu adevărat interesante.

Aktivity do auta

sursă foto: Freepik

Ce marcă /ce culoare?

Un alt joc clasic atemporal, este ghicirea mărcii, respectiv. culorii mașinii care trece pe lângă. Copiii mai mici care nu cunosc încă literele, doar culorile, pot ghici culorile. Jocul poate fi făcut puțin special - fiecare membru al familiei își alege în prealabil o culoare a mașinii și câștigă cel care „colectează” cele mai multe mașini la sfârșitul drumului.

O alternativă este ghicirea plăcuțelor de înmatriculare a mașinilor sau producătorilor. Acest joc devine interesant în timp ce conduceți pe autostradă sau în alte țări, unde circulă mașini din diferite părți ale țării/sau lumii. Datorită acestui fapt, copiii vor învăța să recunoască numărul de înmatriculare al județului, abrevierile țărilor înconjurătoare, dar și numele și siglele diferitelor mașini.

Completează desenul

Cu siguranță vă veți dori puțină liniște după jocurile care au stârnit dezbateri pline de viață în mașină. Veți avea nevoie de hârtii și creioane colorate pentru acest joc (un creion sau un pix va fi suficient). Desenați aceeași formă simplă pe hârtie pentru fiecare pasager (cu excepția șoferului) - triunghi, cerc, semicerc. Sarcina copiilor va fi să completeze această formă cu restul desenului, așa că va trebui să își angajeze pe deplin imaginația și creativitatea. Va deveni triunghiul, urechea pisicii? Sau acesta va fi ciocul unei păsări? Sau mai degrabă acoperișul casei? Într-adevăr, imaginația nu are limite în acest joc, iar copiii dvs. cu siguranță vă vor surprinde cu creațiile lor.

Geanta misterioasă

Mai aveți puțin spațiu în mașină pentru o geantă plină de obiecte misterioase? Poate fi o geantă obișnuită din pânză, dar și o husă de pernă în care vor încape câteva lucruri mai mici. Sarcina copiilor va fi să caute în geantă cu ochii închiși, să scoată unul dintre obiecte și să ghicească ce este. Puteți pune în geantă diverse obiecte - cele pe care copiii le cunosc, dar și altele noi pe care nu le-au întâlnit încă.

Vă recomandăm o sticlă mică de apă, o cană de cafea, chei, pixuri, ochelari, ceas, inele, cutie cu medicamente, telefon mobil, pietre, cremă de mâini, zaruri, căști, monede, șosete, un pachet de șervețele umede, periuță de dinți ... Pur și simplu orice lucru care nu este ascuțit și nu va răni copilașii atunci când vor căuta în geantă. Câștigătorul este cel care ghicește cele mai multe obiecte.

Aktivity auto rodina

sursă foto: Freepik

Cuvântul interzis

Cunoașteți jocul în timpul căruia nu trebuie să pronunțați un anumit cuvânt? În acest caz, depinde de dvs. ce cuvânt alegeți, dar ar trebui să fie un cuvânt asociat călătoriei și abținerea de la acest cuvânt să fie foare dificilă. Poate fi, de exemplu, vacanță, destinație, mare, plictiseală. Acordați fiecărui pasager același număr de jetoane (agrafe pe hârtie, bucăți de hârtie, agrafe de păr, figurine de joacă - este important să fie cât mai multe). Ori de câte ori un jucătorul pronunță un cuvânt interzis, el trebuie să dea jetonul jucătorului care l-a descoperit. Cine obține cele mai multe jetoane la final, câștigă.

Lista de dorințe

Înainte de a porni la drum, faceți o listă cu lucrurile pe care doriți să le vedeți și pur și simplu bifați-le în timpul călătoriei. Puteți scrie lucruri cu adevărat diferite pe listă (cu atât mai mare va fi fericirea când le veți vedea cu adevărat). Iată câteva sfaturi despre ceea ce ar putea fi pe lista dvs. - ruinele unui castel, un castel frumos, turma de vaci, oiță neagră, oameni care stau la ocazie, mașină de pompieri, barcă, parașutist, casă galbenă cu acoperiș albastru, mașină de remorcare, căruță cu cai, nor în formă de inimă, câine în mașină ... După cum puteți vedea, posibilitățile sunt infinite. Acest joc este minunat pentru antrenarea atenției și a concentrării. Copiii vor face tot posibilul să descopere lucrurile de pe listă înainte de frații sau părinții lor.