12 activități pentru întreaga familie în călătoriile lungi cu mașina - partea 2

  Categorii: Activități pentru copii,
5 m.
02. iul'21

A doua parte a articolului despre activitățile pentru călătorii lungi cu mașina aduce din nou jocuri distractive pentru întreaga familie. Jocurile vor testa vocabularul copiilor, atenția, concentrarea, imaginația și creativitatea. Sunt garantate ore lungi de distracție și râsete!

Prima-ultima literă

Cu siguranță veți cunoașteți bine acest joc. Este asemănător jocului Fazan. Principiul său este foarte simplu - un membru al familiei spune cuvântul, iar celălalt trebuie să spună cuvântul care va începe cu ultima literă a cuvântului anterior. De exemplu, dacă primul cuvânt este floare, al doilea trebuie să înceapă u E, de ex. elefant. Următorul iarăși cu T - telefon, următorul pe N - nasture, etc.

Puteți complica puțin jocul alegând o anumită temă, cum ar fi sportul, școala, grădina etc. Poate nu pare, dar acest joc necesită atenție și, desigur, un vocabular bogat, care se va extinde datorită jocului.

Spânzurătoarea

Spânzurătoarea este destul de potrivită doar pentru pasagerii care stau pe scaunele din spate. Un jucător inventează un cuvânt și desenează pe hârtie atâtea liniuțe, câte litere are cuvântul. Acesta va fi singurul indiciu pe care îl vor obține ceilalți jucători. Jucătorii ghicesc literele una câte una, iar pentru fiecare literă greșită, se desenează omulețul spânzurătoarei- mai întâi suportul, apoi stâlpul, brațul spânzurătoare, frânghia, capul, gâtul, trunchiul, picioarele și mâinile. Când spânzurătoarea cu omulețul sunt desenate, iar cuvântul nu a fost încă ghicit, jocul se încheie cu o pierdere. 

Dacă doriți ca micuții dvs. să aibă mai mult timp să ghicească, puteți schimba puțin regulile și puteți desena o spânzurătoare mai detaliată - omulețul de la spănzurătoare, poate avea și ochi, nas, gură, sau de exemplu, haine. Dacă jucați jocul cu copii mai mari și doriți să complicați puțin lucrurile, desenați spânzurătoarea de la începutul jocului și ulterior, pe parcurs mai completați doar omulețul. 

Aktivity auto deti

sursă foto: Freepik

Poveste asamblată

Ce se întâmplă atunci când mai mulți oameni decid să spună un basm sau o poveste? Distracția și râsetele copiilor, sunt cu siguranță garantate. Începeți să povestiți povestea spunând o propoziție simplă. Următorul jucător trebuie să continue povestea. Jocul continuă practic până când nu vă săturați să vă distrați. Rezultatul va fi cu siguranță o distracție, poate chiar o poveste bizară fără cap și coadă, care vă va face să rădeți bine. Dacă doriți ca jocul să dureze puțin mai mult, scrieți propozițiile pe hârtie. Veți avea, de asemenea și o amintire a acestui joc.

Alfabetul

Toată lumea cunoaște jocul numit Alfabetul, fiecare cu reguli ușor diferite. Alfabetul „nostru” este foarte simplu - alegeți din nou o temă (ex. fructe, legume, culori, haine) și începeți să vă gândiți la cuvintele care aparțin acestei categorii, începând cu litera A. Desigur, în ordine alfabetică. De exemplu - ananas, banană, coacăze, curmale, lămâie, smochine...

După ce ați finalizat cu succes întregul alfabet, treceți la o altă temă. Puteți de exemplu să vă înțelegeți o limită de timp care va face jocul puțin mai ușor și veți evita, de asemenea, certurile dintre copiii care vor dori mai mult timp. Nu ați reușit într-un minut să găsiți cuvântul corespunzător? Pierdeți runda și continuă următorul jucător.

Cuvinte ascunse

Puteți găsi într-un singur cuvânt un alt cuvânt? Alegeți un cuvânt cu mai multe litere, scrieți-l cu majuscule pe hârtie (sau la fiecare jucător pe o hârtie mai mică) și încercați să creați cât mai multe cuvinte posibil din acele litere. Acestea nu trebuie neapărat să fie compuse din toate literele cuvântului original. De exemplu, cuvântul carte ascunde în sine cuvintele cer, act, rac, era, are, arc, arte, rate, tare, tace, cert și care. Acest joc va conecta cu adevărat toți membrii familiei, dar, din nou, se va extinde vocabularul iar copilașii care citesc mult, vor obține cele mai multe cunvinte. 

Aktivity auto chlapec

sursă foto: Freepik

Telefon fără fir

Copiii născuți în noul mileniu s-ar putea să nu fi văzut niciodată un telefon fără fir, dar cu siguranță vor înțelege principiul acestui joc clasic bine cunoscut. Cu toate acestea, jocul este potrivit doar pentru pasagerii din spate și pentru un număr mai mare de jucători. Dacă aveți doar doi copii, așteptați mai bine să sosiți la linia de sosire după care vă puteți juca cu ei acest joc, de exemplu pe plajă. Deci, cum se joacă telefonul fără fir? Jucătorul numărul unu inventează un cuvânt și îl șoptește jucătorului care stă în dreapta lui.

Acesta la rândul său îi șoptește următorului jucător din dreapta sa, și ultimul jucător spune cuvântul cu voce tare. Lucrul haios al acestui joc, este că unul dintre jucători nu trebuie să audă cuvântul corect și să-l distorsioneze, așa că, adesea la ultimul jucător ajunge ceva complet diferit. Apoi, tot ce trebuie să faceți este să ghiciți cine a făcut prima greșeală și să râdeți pe seama jocului. 

Căutați mai multă inspirație pentru jocurile din mașină? Citiți prima parte a articolului și nu uitați să aruncați o privire la categoria Activități pentru copii, unde veți găsi o mulțime de activități distractive pentru apă, ghicitori și cărți de colorat.